Молитвы при бессоннице

Молитвы при бессоннице

Если вы плохо и чутко спите, если у вас бывают частые периоды бессонницы, то поздравляю – вы мне самый настоящий брат, правда, брат, по несчастью. Что не говори, а сколько себя помню – у меня всегда были проблемы со сном, засыпанием и её количеством. Ха-ха, кому-то в наследство достаются тачки, а вот мне досталась бессонница.

С инсомнией я боролся, как мне кажется, всегда – то я считал баранов, то пил настойки и даже занимался медитацией с релаксацией и каждый раз «битва» шла с переменным успехом. Иногда я брал вверх, иногда бессонница надо мной, но я всегда старался подходить к этой проблеме со всех сторон, то есть комплексно – не сработало одно, сработает другое. Так вот, мой брат (а может быть сестра), предлагаю вам взять на вооружение ещё и «тяжёлую артиллерию» — молитвы от бессонницы. Как знать? С верой возможно всё.

Молитва преподобному Иринарху, Ростовскому затворнику

Святой Иринарх в затворе проводил множество бессонных ночей, поэтому к святому принято молиться с бессонницей. Говорят, что Он спал по часу в сутки.

irinarh_rostovskii

Молитва

О великий угодниче Христов, добропроизвольный страдальче, новопросиявый чудесы, отче наш Иринарше, Российстей земли удобрение, граду Ростову похвало, обители сей велие украшение и утверждение!

Кто не удивится твоему самопроизвольному и долголетнему страдальческому терпению: Тридесять бо лет в тесней и хладней хижине себе заключил еси, хлад, алчбу и изнурение плоти Царствия ради Небеснаго понесл еси, к сему же и изгнание из обители, по наваждению вражию, безропотно претерпел еси. Вемы же, яко посреди умолен быв от братии, яко незлобивый агнец, паки в обитель твою возвратился еси и в туюжде хижину вселился еси, яко адамант твердый, на невидимая бесовская полчища и видимыя враги твоя терпением себе вооружив.

Егда же попущением Божиим наидоша на обитель сию польстии ратницы, сих не убоялся еси смертнаго прещения, но уцеломудрився словом, во своя си возвратитися сотворил еси. Сего ради Всеблагий Бог, видя твою веру и страдальческое долготерпение, дар прозорливства и исцеления тебе дарова: бесным бо исцеление, хромым доброхождение, слепым прозрение подавал еси, и иная многая с верою к тебе приходящим во благо даже доднесь чудодействуеши.

Мы же недостойнии, таковая чудеса видяще и радости исполняющеся, взываем к тебе сице: радуйся, доблественный страдальче и бесов победителю, радуйся скорый наш помощниче и теплый к Богу молитвенниче.

Услыши убо и нас грешных, молящихся тебе и прибегающих под кров твой: яви милостивное предстательство твое о нас ко Всевышнему и исходатайствуй твоими богоприятными молитвами вся полезная ко спасению душ и телес наших, сохрани святую обитель сию, всякий град и весь и всякую страну христианскую от всех наветов вражиих, в скорбех же и болезнех наших подавай нам руку помощи, да твоим ходатайством и заступлением, благодатию же и милосердием Христа Бога нашего, избавимся и мы недостойнии, по отшествии от жития сего, шуияго стояния, и да сподобимся деснаго со всеми святыми во веки веков. Аминь.

 

Молитвы преподобному Маруфу, епископу Месопотамскому

Преподобному Маруфу молятся при бессоннице.

maruf

Молитва

 

О священная главо, преподобне отче, преблаженне авво Маруфе, не забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых и благоприятных молитвах к Богу: помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю: не премолчи за ны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя: поминай нас недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас ко Христу Богу, ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися.

Не мним бо тя суща мертва: аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываеши, не отступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бесовския и козней диавольских, пастырю наш добрый аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима видима есть всегда, но святая твоя душа со ангельскими воинствы, со безплотными лики, с небесными силами, у престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится, ведуще убо тя воистину и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о нас Всесильному Богу, о пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да невозбранно прейдем от земли на небо, от мытарств же горьких, бесов воздушных князей и от вечныя муки да избавимся, и Небеснаго Царствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу: Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

 

Тропарь преподобному, глас 8

В тебе, отче, известно спасеся еже по образу приим бо крест последовал еси Христу, и дея учил еси презирати убо плоть, приходит бо: прилежати же о души, вещи безсмертней: тем же и со Ангелы срадуется, преподобне Маруфе, дух твой.

 

Кондак преподобному, глас 2

Чистотою душевною Божественно вооружився, и непристанныя молитвы яко копие вручив крепко, пробол еси бесовская ополчения Маруфе, моли непрестанно о всех нас.

 

Величание преподобному

Ублажаем тя, преподобне отче Маруфе, и чтем святую память твою, наставниче монахов и собеседниче Ангелов.

Молитва от бессонницы семи святым отрокам Ефесским

Во времена гонений семь горячо верующих отроков, без воды и еды, заживо замуровали в пещере. Прошло 200 лет, и случилось так, что в этих местах затеяли стройку. Строители случайно размуровали вход в пещеру и в этот момент Господь оживил отроков. Они проснулись, словно после сна. И как говорит предание были они «сияющие красотой». Узнав о чуде воскресения, император поспешил к святым отрокам. После разговора с ним святые отроки вновь заснули сном, но уже до Всеобщего Воскресения.

efes7

Молитва

О пречуднии святии седмочисленнии отроцы, Ефеса града похвало и всея вселенныя упование!

Воззрите с высоты небесныя славы на нас, любовию память вашу чтущих, наипаче же на младенцы христианския, вашему заступлению от родителей своих препорученныя.

Низведите на ня благословение Христа Бога, рекшаго: оставите детей приходити ко Мне. Болящия убо в них исцелите, скорбящия утешите; сердца их в чистоте соблюдите, кротостию исполните я, и в земли сердец их зерно исповедания Божия насадите и укрепите, во еже от силы в силу им возрастати. И всех нас, святей иконе вашей предстоящих рабов Божиих ( имярек), и тепле вам молящихся, сподобите Царствие Небесное улучити и немолчными гласы радования тамо прославляти великолепое имя Пресвятыя Троицы, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

 

И напоследок

Спаси и сохрани всех нас, Господи!

Да!

И всем — крепких и здоровых снов.


А вы знаете, что на блоге вы можете найти:  книги, видео, аудио файлы, молитвы?
А ещё у нас есть форум для совместного  общения.

Обсуждение: 3 комментария
  1. Евгений
    Ответить

    Я благодарен за молитвы

  2. janna
    Ответить

    Спасибо Господи
    прости нас грешных

  3. Марина
    Ответить

    Спаси Господи!

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Что будем искать? Например,Человек

Мы в социальных сетях